Project Old Skool Weert

“Een inspirerend project dat je raakt!”

Beweging, muziek en kunst spelen een belangrijke rol in de dagbesteding van ouderen. Toevallig zijn deze elementen ook dominant in de Urban Culture. In 2015 bracht project Old Skool oud en jong bij elkaar om kennis en passie voor deze cultuur uit te wisselen. Onder leiding van jonge urban kunstenaars maakte ouderen een rap, leerden ze over verschillende urban dansstijlen en namen ze deel street art workshops.

Het project won een Gouden C voor meest inspirerende project in 2015 en in 2016 won het de Culturele Diversiteitsprijs.

Uit het juryrapport: “De jury werd geraakt door het plezier dat aan alle kanten van dit project afspat. In dit plezier zit volgens de jury de kracht van het project en maakt het tegelijkertijd tot een inspiratiebron voor anderen. (…) Het project laat verschillende werelden met een andere bril naar elkaar kijken. Een inspirerend project dat je raakt!”

Nu strijkt het project neer in Weert in het kader van Weert Respecteert en nemen lokale urban artiesten ouderen mee in hun leefwereld van hedendaagse kunst en cultuur. Het project start met een presentatie over de geschiedenis van Urban Culture, beginnende eind jaren 70 in de Bronx, New York. Een rapper, een dj, een danser en een graffiti kunstenaar vertellen het verhaal aan de hand van voorbeelden. In de weken na de presentatie volgen workshops muziek waar ouderen de poëtische kant van rap gaan verkennen of de kunst achter graffiti gaan ontdekken.

 

De presentatie vind plaats op 29 oktober om 15.30 tot 17.00 uur bij het BeekCwartier. Entree is gratis.

 

De workshops graffiti en muziek vinden plaats op 6, 13 en 20 november van 15.30 tot 17.00 bij het BeekCwartier. Deelname is gratis!

Aanmelden kan via info@madskills.nl of tijdens de presentatie.